Make your own free website on Tripod.com

True Story

 

KISAH 1

ALIEN DI SEREMBAN

 
SEREMBAN 24 Mei 1999 - Seorang pelajar mendakwa melihat satu objek terbang yang tidak dikenali (UFO) di ruang udara Kampung Bemban Hilir di Mambau dekat sini sebelum objek itu turun berlegar-legar berhampiran rumahnya.

Mohd. Fahmi Abu Hassan, 17, berkata, objek itu mengeluarkan cahaya biru terang-benderang sehingga menyebabkan dia sukar melihat dengan jelas objek tersebut.
Dia kemudian ternampak satu lembaga setinggi kira-kira 0.5 meter turun dari ruang udara.
Ketika itu cahaya yang dikeluarkan objek terbang itu bertambah terang dan sukar untuk saya melihat lembaga itu, katanya di sini hari ini.
Tinjauan Utusan di kawasan rumah Mohd. Fahmi mendapati terdapat tujuh bekas tapak kaki sedalam 0.5 sentimeter.
Tapak yang mempunyai empat jari itu dipercayai mempunyai kuku tajam berdasarkan pada bekas cengkaman yang jelas kelihatan pada tanah.
Pelajar itu mendakwa, UFO itu dikesan pada kira kira pukul 4.30 pagi ini ketika dia tersedar daripada tidur.
Mohd. Fahmi memberitahu, dia terjaga selepas mendapati bumbung zink rumahnya berbunyi kuat seolah-olah ditiup angin.
Saya tersedar dan kemudian,mendapati angin bertiup kencang seolah-olah cuaca hendak hujan, katanya.
Sebelum ini, dua kejadian yang membabitkan UFO telah menggemparkan penduduk daerah Baling, Kedah dan di kawasan Ipoh, Perak.

 


 

Pic : Tapak Kaki Alien Yang Dijumpai Oleh Mohd Fahmi

Photo Utusan Malaysia

 

 

KISAH 2

YEOS

 

Kisah Ini Telah Tersebar Kat Internet dan Aku Terima Citer Ni Dari Email Member Aku..

 

Gang..I used to work wt yeo's in 1990 while waiting for my SPM result..I
worked as lab asst for abt 3 month..and to tell u the truth..they did
produced non halal canned food for non muslim..ade kari babi..rendang
babi...kacang peas wt babi etc...and part of my job is to taste the food
and cnfm its "tastiness" is as per specs...the production of non halals
rolls on once a quarter...I was lucky as they start rolling on the >prod...i
left the company as my SPM result announced... and i only happens to know
this on the day i resigned...and i even notice there's no muslim workers in
the butchers room...only several makciks and minah kilangs cun melecun kat
canned section..tu pun handle sayur...canned drinks etc...I don't dare to
ask...i assume the malay guys didn't like the dirty job...and only then
realized what's goin' on ...so basically..the same shredded machine used
for muttons...beef and bacons..la!!! after that..yeo's has never been brand of my family...spread this out...

Subject: FW: Lorry YEOS bawa kerbau pendek
---- Original Message -----

Assalamualaikum.

 

 

KISAH 3

HATI-HATI MAKAN DI KAJANG

 

Kisah Ini Telah Tersebar Kat Internet dan Aku Terima Citer Ni Dari Email Member Aku..

 

Somebody yang bebunga bahasa internet is trying to
warn us. Interesting gak boleh try next time makan kedai.

Asalamualaikum...
ooo.. ye tak yee.. yg bismillah tu dipanggil bismillah lima ( 5 ). okay.. biasanya dibaca sebelum memakan
makanan di gerai makanan antara sebab yg telah saya nyatakan di bawah tu.

ni sekadar nak bagi tau. ada 4 restoran makanan di kajang, tidak saya galakkan untuk makan di sana sebab
ada pelaris. anak buah/didik Dr harun din..suatu hari berjalan2 di kajang. oleh kerana terlalu haus.. maka
beliau cubalah untuk mencari minuman. dia jenis tak suka air minuman yg dijual di tepi ajalan/kaki lima
sebab ragu2 akan kebersihannya.maka menujulah dia ke arah restoran yg sedia ada ini. apa yg didapai.. pada
pandangan dia..segerombolan monyet.. bergayut2 di atas syiling..sedang kencing atas makanan yg sedang di 
makan......ke empat2 restoran menggunakan pelaris yg sama. jadi berwaspada laa...

dan lagi satu.. jangan makan SOTO / BAKSO SOTO buatan org Indonesia yg berniaga di sini pasai apa?
DAGING yg digunakan tidak di basuh untuk memberi rasa yg sodap.beli kat pasar.. ngan darah2 dia tu.. sekali
buat masak. tak perlu basuh dulu. huh.. satu formula yg cuup bagus...haaa... tu yg buat sedap tu..nie Org
Indonesia yg cakap sendiri. dia yg ajo.. fikir la yek..

lepas tu.. ni ada sedikit tips..bila nak makan kat satu gerai tu..

1. cuba pandang hidung kita. kalau tak nampak maknanya
something wrong la kat kedai tu.
2. bila di hidangkan air, cuba tengok kat permukaan
air tu. ada bayang2 tak. kalau takde.. tu pun dah kire
something wrong gak tu.
3. cuba rasa lelangit menggunakan lidah kita. kalau
takde rasa geli/ apa2.. something wrong jugak la ngan
gerai yg kita pi makan tu.


jangan buat lepas makan lak. buat ape kan..cuba la buat sebelum makannn.. ada gerai kat kajang nie suatu
ketika dulu.. dah lame dahh..lupa year berapa. mase tu ting berapa tah.. ada satu pakcik nie pi minum kat satu
kedai..air dah dihidangkan... agaknya dia dapat rasa something yg tak kena. dia pi tukar air tu.. pun tak
kena gak..last2.. dia baca bismillah 5 kot rasanya. pingg.. pecah la gelas tu apabila mula dia
pegang...marah pakcik tu... kena ceramah kat situ gak. org ramai belah lerr.. tak berani dah makan situ..org
yg bukak kedai makan nie.. besanya ada yg guna pelaris.
yg paling syok depa pakai santau. santau makan nie setahun sekali wajib untuk dilepaskan ikut arah tiupan angin.

so nasib la sapa yg kena. jadi tu yg saya mintak
berhati2 la yek..
tolong laa..
pleaseee ...

 

 

KISAH 4

GARISAN DI TAPAK TANGAN

 

 

 

 

KISAH 5

MAKSUD GAMBAR DI TIN SUSU F&N

 

Salah Satu Lambang Pada Pelekat Susu F&N.

Sekiranya Dibesarkan Lambang Itu (Seperti Gambar Di Bawah)...Akan Tertera Nama Allah.

Adakah Ini Suatu Penghinaan Kepada Islam??

 

 

 

 

Copyright 2000-2001 Mz@ @rt & Dʧgn.cm . All Right Reserved  

Designed By Mz@ Th LgD

Webmaster